Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Matcha te

Økologisk Matcha: Japan’s traditionsbundne te

Matcha

Matcha

Hvad er Matcha?

Matcha er japanske grønne teblade af den højeste kvalitet, som males til et fint pulver. Clearspring’s økologiske Matcha kommer fra Uji, en bjergregion ved Kyoto, der er kendt for at producere de bedste japanske teer. Området kan kun nås til fods. Dette fjerntliggende område har et rigt insektliv af edderkopper, mariehøns, knælere og guldsmede. Tilsammen udgør de et naturligt værn mod skadedyr og beskytter tebladene. Ved at skærme tebladene mod direkte sollys får bladene sin karakteristiske jadegrønne farve. De nøje udvalgte unge teblade bliver høstet, tørret og malet i en stenmølle. 

Læs mere: Alt om Matcha

Historien om Matcha

Japansk Matcha anvendes ved den traditionsrige te-ceremoni, som for 900 år tilbage blev udviklet af buddhistiske munke. Meningen med te-ceremonien er, at skabe rum for, at man finder indre ro og balance i krop og sind. Igennem årene er den rituelle te-ceremoni blevet udbredt til resten af Japans befolkning, og er i dag fastforankret i den japanske kultur.

Sådan tilbereder du en kop Matcha te:

Traditionelt piskes Matcha i varmt vand til Matcha pulveret er opløst, og der opstår en fin skummende overflade. Tag ¼ tsk. (1g) Matcha pulver og tilsæt tempereret vand (må ikke være kogende). Anvend et traditionelt piskeris af bambus, og pisk grundigt til Matcha pulveret er opløst. Alternativt kan du anvende en elektrisk håndholdt mælkeskummer til at piske med.

Traditionel Te Ceremoni:

Den traditionelle japanske te-ceremoni kan dateres 900 år tilbage til det feudale samfund. Ceremonien kan tage op til tre timer og er indrammet af historiske ritualer, der giver en beroligende oplevelse. Hvis du vil indfange essensen af ritualet ved te-ceremonien, kan du gøre dette på under tre minutter. Alt hvad du behøver er; en skål, en bambus teske og et bambus matcha piskeris.

Sådan laver du Matcha te

Opvarm skålen ved at tilsætte varmt vand. Tøm skålen for det varme vand, og tør den grundigt af med et rent klæde. Anvend bambus teskeen til at afmåle1 ½ toppet tsk. Matcha pulver, som hældes i skålen.

Tilsæt 50-60 ml varmt vand i skålen. Det varme vand bør ikke være kogende, men have en temperatur mellem 70-80°C.

Tag bambuspiskeriset i den ene hånd, og hold på kanten af Matcha skålen med den anden hånd. Før piskeriset i en W form i et hurtigt tempo. Du skal skabe w formen med dit håndled og ikke hele din arm. 
matcha te
Forskellige niveauer af Matcha

Vækstbetingelser, høsttidspunkt og produktionsteknikker har indflydelse på den endelig smag, og derved Matchas niveauinddeling. Ceremoniel Matcha er fremstillet af blade fra årets første høst. Smagen er blød med søde smagsnoter og et hint af græs. De lavere niveauer af Matcha fra de efterfølgende høsts, er mere bitre med en stærkere smag, hvilket gør dem ideelle til madlavning.

 

Kilde: Clearspring

 

Sortér efter