Rosiner
Den søde rosin er efterhånden blevet en fast del af det danske køkken. Hvis du elsker rosiner, så ved du, at der altid er en undskyldning for at tilføje den populære tørrede frugt til dit næste måltid. De kan nemlig bruges både som snack, tilbehør og i dit bagværk. Har du lyst til at lære mere om rosiner? Så læs med her.
Rosinens historie
Rosiner er tørrede vindruer og hører derfor under kategorien tørret frugt. Ordet “rosin,” stammer oprindeligt fra det franske “raisin,” som betyder vindrue og “raisin sec”, der betyder “tørret vindrue.”De fleste folk vil mene, at rosiner er lig med en lille velsmagende frugt i mørk nuance. Men hvis du kender dine rosiner, så ved du, at de kommer i flere farver og størrelser. I de fleste supermarkeder finder du både grønne, røde og blå vindruer. Sødmen, farven og størrelsen kommer således an på, hvilken vindrue der er blevet brugt til at fremstille de pågældende rosiner med. Rosiner bliver typisk tørret i tre uger, før de er spiselige, og det er igennem tørringsprocessen, at de opnår deres mørke nuance.
Hos Helsam har vi et bredt udvalg af økologiske rosiner - hvad enten du ønsker mørke, lyse eller jumbo. Find dem blandt vores sortiment af tørret frugt.
Rosiner er din bedste ven
Rosiner er en velkendt, tørret frugt, der bliver brugt i al slags madlavning og kan inkluderes i alle dine daglige måltider.Hvis du gerne vil have en sundere start på dagen, men du har svært ved at slippe sukkeret på din havregryn, så kan du roligt erstatte det med en håndfuld økologiske rosiner på toppen. Sødmen sammen med grødens bløde konsistens tilfredsstiller den søde tand, og får dig til at glemme sukkertrangen.
De kan med fordel bruges til bagværk, og som tilbehør i salater til at fuldende den kulinariske oplevelse.
Rosiner - sundhed og kalorier
Du har måske hørt at rosiner er et godt alternativ som snack, men hvor mange kalorier indeholder de egentlig, og hvorfor er det så godt at spise dem? Der er flere gode grunde til at lade rosiner være en del af din kostpyramide, selvom de har de har et højt indhold af sukker og fedt.
Så selvom du skal passe på, at blodsukkeret ikke kommer ud på et sidespor ved at indtage for mange rosiner, så er en af de sundere snacks i moderate mængder. Så spis du bare en håndfuld rosiner dagligt.
Børn og rosiner
Hvis du er forælder, så kender du måske til det med at stå og smøre dine børns madpakker hver morgen. Du har stået og skåret lækkert tilbehør som gulerødder og smurt opfindsomme rugbrødsmadder for at friste dem til at spise. Men det eneste, de spiser, er den lille rosinpakke - rosiner er nemlig også en favorit blandt de fleste børn. Rosinens sødme og bløde facon er et sikkert hit, der går lige i hjertet på børnene.Du kan roligt give dine børn rosiner, så længe det er i moderate mængder. Børn under tre år bør derfor højst indtage mere end 50 gram rosiner ugentligt. Der er typisk mellem 11 til 14 gram i hver pakke.