Bag rugbrød med surdej
Mange rugbrødsopskrifter indeholder surdej, da det tilsætter en god syre til brødets base. Det vil derfor være et godt udgangspunkt, hvis du lærer at tæmme surdejen. Det er ikke så svært, og det eneste du skal bruge er vand,
hvedemel,
fuldkornshvedemel og
rugmel. Når du har fundet den rigtige mængde, pisker du ingredienserne sammen. Herefter stiller du din surdejsblanding på køkkenbordet i en plastbeholder med et løst låg på toppen. Surdejen skal derefter stå i fire dage, og når smagen begynder at blive sur, er den klar som fundament til rugbrødet.
Bag rugbrød med kærnemælk eller øl
Du behøver dog ikke altid surdej for at bage rugbrød. Et rugbrød har nemlig bare brug for syre, og det kan du også finde i eksempelvis kærnemælk eller øl. Prøv dig frem og giv ny smag til dit rugbrød.
Hold styr på dit rugbrød og bagetiden
Som sagt, så kræver det tålmodighed at lave rugbrød: Bagetiden er længere og der skal være god tid til at hæve. Derfor er det oftest godt at komme rugbrødet i køleskabet natten over, og først bage brødet dagen efter. Resultatet bliver bedst, hvis ovnen står på 180 grader, og du først tager brødet ud, idet det har en kernetemperatur på 98-99 grader. Og hvis du bager to brød samtidig, bliver de lækrest med varmluft.
Bag rugbrød med Helsams hjælp
Du finder alle ingredienserne til dit rugbrød hos Helsam – også hvis du laver hjemmebagt rugbrød på den hurtige måde. Vi har nemlig
brødblandinger til blandt andet Sønderjysk rugbrød og Malt rugbrød, der alle er mærket med EU’s økologimærke og Ø-mærket. Du kan også finde
veganske Chia frø, der er gode til glutenfri bagninger. Vores sortiment sætter således ikke grænser for dit bagværk – det gør kun fantasien.