Trekornsbrød, glutenfrit
Opskrift på trekornsbrød uden gluten
Ingredienser:
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller ApS.
- 200 g kogende vand
- 90 g knækket boghvede
- 40 g sesamfrø
- 40 g hørfrø
- 400 g lunkent vand
- 2 strøgne spsk FiberHUSK®
- 200 g hirsemel
- 370 g rismel
- 100 g Maizena (majsstivelse)
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 100 g yoghurt eller tykmælk
- 20 g olie
- 40 g honning
- 35 g gær
- Dejen bør røres med maskine.
- Knækket boghvede, sesamfrø og hørfrø afvejes i en særskilt skål.
- De 200 g kogende vand hældes over, og blandingen skal stå og trække i nogle minutter.
- De 400 g lunkent vand og Huskpulver kommes i røreskålen og røres i 5 min., så pulveret gelerer.
- Melsorterne, krydderier, kvark, olie, honning og smuldret gær afvejes i en skål.
- De udblødte kerner og frø røres ind i den gelerede vandmasse i røreskålen.
- Resten af de afvejede ingredienser hældes i røreskålen, og blandingen røres i 15 min.
- Røreskålen dækkes med plastfilm, og dejen forhæver lunt (28 °C) i 30 min.
- Når kun lyset tændes i bageovnen, opnås en god hævetemperatur i ovnen.
- Smør en sliplet-bageform (1,75 l) med olie.
- Smør hænderne i olie inden håndtering af dejen, så den ikke klistrer til hænderne.
- Dejen slås ned med knyttet hånd og vendes ud på bordet.
- Form dejen til et brød, og læg det i bageformen.
- Brødet smøres med olie, dækkes med et let fugtigt klæde og efterhæver lunt ca. 1 time.
- Smør det hævede brød med sammenpisket æg, rids overfladen med en skarp kniv, og bag brødet ved 200 °C i 40-45 min.
Næringsindhold i 100 g: 1023 kJ; 5,4 g protein; 4,7 g fedt, 2,9 g fibre; 0,2 g laktose
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller ApS.