Glutenfri og laktosefri biscotti
Lækre glutenfrie mandelkager ca 100 stk
Ingredienser:
- 1 Pose Brødklapper Neutral
- 175 g rørsukker
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- Skallen af 1½ - 2 reven appelsiner
- 1/4 dl appelsin saft
- 4 æg
- 3 spsk olie
- 150 g grovhakkede mandler
Tip: Mandlerne kan også erstattes med tranebær
Sådan gør du..
Brødklapper blandingen blendes til en halv grov mel mix, alle ingredienser røres sammen til en tyk grød, de hakkede mandler røres i til sidst. Del evt. blandingen i 2 portioner og tilsæt ½ portion med mandler og ½ portion med tranebær. Dejen/grøden kommes i en sprøjtepose og der laves 4 pølser 3 - 4 cm tykke på bageplade med bagepapir.
Bages ved 170 grader varmluft, midt i ovnen ca. 18 min eller til de er gyldne.
Lad dem køle af, snittes skråt med skarp savbladet kniv ½ - 1 cm. tykkelse, kagerne stilles tilbage på bageplade eller rist (skal stå op med lidt afstand) der er nok til 2 plader, og de bages yderlig ved 170 grader varmluft i 8-9 min, sluk ovnen og lad dem få hele eftervarme med ovnlåge på klem, til de bliver helt hårde.
Opbevares i tætsluttet dåse eller glas. Hvis kagerne er bløde: læg dem på bageristen og bag dem 3 min v. 200 grader varmluft.
Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack