Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Glutenfri LCHF fødselsdags lagkage

LOW CARB HIGH FAT

Ingredienser - Bunde:

  • 40 g Naturlic fiber
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vanilje
  • ½ tsk kardemomme
  • 5 æg
  • 20 g kokossukker eller Sukrin gold 
  • 150 g smør
  • 1 dl sødmælk eller fløde

Vaniljecreme:

  • 6 æggeblommer
  • 30 g Sukrin melis
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk vanilje
  • 1-2 dl flødeskum

Hindbærmarmelade med lakrids:

  • 400 g hindbær
  • ½ dl vand
  • ½ dl Naturlic fiber
  • 50 g Sukrin gold
  • 3 g rålakrids
  • 1 tsk vanilje

Sådan gør du.. 

Æg piskes luftige med vanilje og kokossukker (eller sukrin gold). Smeltet smør med tilsat sødmælk (eller fløde) vendes i æggemassen sammen med de øvrige ingredienser. Dejen fordeles i 3 lagkageforme d. 24 cm. Kom evt. bagepapir i formene.

Bages ved 200 grader varmluft i 7 - 8 mim, vendes ud på rist og afkøl. 

Hindbærmarmelade: Friske eller frossen-optøede hindbær, vand og Naturlic fiber koges sammen ved svag varme i ca. 4 min. Sukrin, vanilje og rålakrids røres i marmeladen mens den stadig er varm. Afkøles.

Vaniljecreme: Æggeblommer, piskefløde, Sukrin melis og vanilje kommes i en gryde. Pisk godt i gryden under opvarmning indtil den når kogepunktet og jævner. Afkøles og vendes i flødeskum.

Lagkagen lægges nu sammen med bananskiver, vaniljecreme og hindbærmarmelade. Gem en rest marmelade som blandes i ca. 1/3 af flødeskummet. Fordel hindbærflødeskummet rundt på siden af lagkagen og fordel den almindelige flødeskum ovenpå. Pynt med friske hindbær og grovhakket chokolade.

Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack

Se alle vores glutenfri produkter her

Sortér efter