Glutenfri LCHF fødselsdags lagkage
LOW CARB HIGH FAT
Ingredienser - Bunde:
- 40 g Naturlic fiber
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vanilje
- ½ tsk kardemomme
- 5 æg
- 20 g kokossukker eller Sukrin gold
- 150 g smør
- 1 dl sødmælk eller fløde
Vaniljecreme:
- 6 æggeblommer
- 30 g Sukrin melis
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk vanilje
- 1-2 dl flødeskum
Hindbærmarmelade med lakrids:
- 400 g hindbær
- ½ dl vand
- ½ dl Naturlic fiber
- 50 g Sukrin gold
- 3 g rålakrids
- 1 tsk vanilje
Sådan gør du..
Æg piskes luftige med vanilje og kokossukker (eller sukrin gold). Smeltet smør med tilsat sødmælk (eller fløde) vendes i æggemassen sammen med de øvrige ingredienser. Dejen fordeles i 3 lagkageforme d. 24 cm. Kom evt. bagepapir i formene.
Bages ved 200 grader varmluft i 7 - 8 mim, vendes ud på rist og afkøl.
Hindbærmarmelade: Friske eller frossen-optøede hindbær, vand og Naturlic fiber koges sammen ved svag varme i ca. 4 min. Sukrin, vanilje og rålakrids røres i marmeladen mens den stadig er varm. Afkøles.
Vaniljecreme: Æggeblommer, piskefløde, Sukrin melis og vanilje kommes i en gryde. Pisk godt i gryden under opvarmning indtil den når kogepunktet og jævner. Afkøles og vendes i flødeskum.
Lagkagen lægges nu sammen med bananskiver, vaniljecreme og hindbærmarmelade. Gem en rest marmelade som blandes i ca. 1/3 af flødeskummet. Fordel hindbærflødeskummet rundt på siden af lagkagen og fordel den almindelige flødeskum ovenpå. Pynt med friske hindbær og grovhakket chokolade.
Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack