Kransekagetoppe uden gluten og laktose
Opskrift på kransekage til de glutenintolerante gæster
(ca 25-30 stk.)
– 400 gram mandler
– 1 dl kokossukker eller sukrin gold
– 5 æggehvider
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– Mørk chokolade 75% (sødet med kokossukker) til at dyppe dem i
1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Kom mandlerne, sukrin gold og vanilje i en blender og blend til mandlerne er blevet til fint mel.
3. Kom det i en skål og bland derefter æggehviderne i og rør det grundigt sammen.
4. Kom massen i en sprøjtepose og lav kransekagetoppene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom evt. en mandel eller nød på toppen.
5. Bag dem i ca. 7-8 minutter – til de er gyldne.
6. Smelt chokoladen over vandbad og dyb kransekagetoppene i chokoladen.
Kilde: Køkkenet på kvisten - Find også Køkkenet på Kvisten på både Instagram og Facebook.