Glutenfri Chokoladekage
Prøv vores opskrift på chokoladekage uden gluten
Ingredienser:
- 100 g hasselnøddekerner
- 100 g mørk chokolade
- 150 g æg
- 160 g sukker
- 80 g olie
- 100 g piskefløde
- 150 g boghvedemel
- 50 g Maizena (majsstivelse)
- 20 g kakao
- 1 spsk FiberHUSK®
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- Kagepynt: 2 spsk. flormelis
- Hasselnødderne knuses groft: Nøddekernerne fyldes i en plasticpose og bankes med en kødhammer.
- Chokoladen hakkes groft.
- Æg og sukker piskes stift i en skål.
- Olie og piske-fløde blandes og røres langsomt i æggemassen.
- Hasselnødder, chokolade, mel-typerne, kakao, Huskpulver, vanillesukker, bagepulver og salt kommes i en særskilt skål og blandes godt, inden det vendes i æggemassen.
- Smør en slip-let bageform (1,7 l) med margarine el. smør, drys den med lidt boghvedemel, og fyld dejen i formen.
- Bages ved 175 °C i 40-50 min.
- Lad kagen stå 5 min. i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
- Kagen afkøles og pyntes inden servering: Flormelis kommes i en sigte, og kagen overdrysses gennem sigten.
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning, W. Ratje Frøskaller.