Risflutes, glutenfrie
Prøv vores opskrift på risflutes uden gluten
Antal: 9 stk
Ingredienser:
- 450 g vand
- FiberHUSK®: 1 strøget spsk +1 strøget tsk
- 330 g rismel
- 100 g Maizena (majsstivelse)
- 40 g olie
- 25 g sukker
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk stødt fennikelfrø
Fremgangsmåde:
- Dejen røres med maskine.
- Vandet lunes håndvarmt og kommes i røreskålen med Huskpulveret. Blandingen røres i 5 min., så Huskpulveret gelerer.
- Melsorterne, olie, sukker, smuldret gær og krydderier afvejes i en skål.
- De afvejede ingredienser kommes i røreskålen, og dejen røres 15 min.
- Røreskålen dækkes med plastfilm og stilles lunt (28 °C) til forhævning 30 min.
- Hænderne smøres i olie, før dejen håndteres.
- Dejen slås sammen i røreskålen og vendes ud på bordet.
- Dejen deles i 3 dele, som rulles til pølser.
- Pølserne deles i 3 lige store stykker, som lægges i en flutesform.
- Formen dækkes med et let fugtigt klæde, og flutene efterhæver lunt i ca. 45 min.
- Flutene smøres med sammenpisket æg.
- Bages ved 250 °C i 15 min.
Næringsindhold i 100 g: 1113 kJ; 3,4 g protein; 5,7 g fedt; 1,8 g fibre; 0 g laktose
Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning, W. Ratje Frøskaller