Glutenfri cookies
lækre og sprøde, 40-46 stk.
Ingredienser:
- 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
- 130 g smør
- 130 g rørsukker
- 3 spsk agave sirup eller anden sirup
- 2 spsk vand
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
Sådan gør du..
Smør, sukker, vand og sirup kommes i en gryde, det hele varmes/smeltes sammen til sukkeret helt smeltet. Brødklapper blandingen, natron og vanilje hældes i den varme gryde, og det hele røres godt sammen til en tyk grød.
Der sættes små klumper af grøden med 2 teskeer på bageplade med bagepapir, der bliver 4 plade - 11 - 12 kager på hver plade ( hold rigelig god afstand, da kagerne ellers vokser sammen ) Klumperne trykkes flade med en gaffel til ca ½ cm tykkelse. (dyp gaflen i vand så det ikke klister)
Bag 2 plader af gangen ved 180 grader, varmluft ca.10 min.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på helt på bagepladen eller bagepapiret så de ikke går i stykker (kagerne er helt bløde når de kommer, bliver sprøde og lækre når de er afkølede). Næste hold bages. Opbevares i tætsluttede dåse/glas.
Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack