Gammeldags fastelavnsboller med creme
Opskrift på lækre fastelavnsboller LCHF og glutenfrie
12 stk
VANILJECREME
200 g Philadelphia neutral flødeost
3 æggeblommer str. M/L
1,5-2 spsk Sukrin Gold
1 knsp vaniljepulver
DEJ
1 helt æg str. M/L
3 æggehvider str. M/L
50 g blødt smør
1/2 tsk kardemomme
1 knsp vaniljepulver
2 tsk bagepulver
2 spsk Sukrin Gold
2 spsk gul FiberHusk
1 dl affedtet mandelmel
2 dl pofiber
200 g creme fraiche 38%
100 g revet mozzarella
1 dl fløde
1 æg til pensling
TOPPING
Smeltet 70% mørk chokolade – vægt afhængig af hvor stor en slikmund du er
Lidt tørret hindbær
SÅDAN GØR DU
Del først de 3 æg i hvider og blommer. Mix så ingredienserne til cremen sammen i en skål for sig med en stavblender – og hæld det derefter på en lille sliplet-pande, hvor du langsomt varmer det op under omrøring. Når cremen har en passende konsistens, sættes panden til side og så cremen kan køle lidt af mens dejen laves. Start med at piske hviderne stive og smelt mozzarellaen ved svag varme. Imens osten smelter, blander du de ‘våde’ ingredienser – creme fraiche, fløde, æg og smør – med kardemomme, vaniljepulver og Sukrin Gold, i en skål for sig. Derefter blender du de stive hvider og den smeltede mozzarella i – og til allersidst pisker du mandelmel, pofiber, fiberHusk og bagepulver godt ind i dejen, indtil du har en ensartet dej.
Inden bollerne formes, opvarmes ovnen nu til 175 graders varmluft. Dejen deles i 12 dele og hver del rulles til en bolle, som jeg derefter trykkede flad. Cremen deles ligeledes i 12 dele – det svarer ca. til 1 spsk creme pr bolle. Derefter lægges 1 del creme oven på hver ‘flade’ bolle, og dejen samles rundt om cremen – tryk samlingen sammen og læg hver bolle med samlingen nedad på et stykke bagepapir på en bageplade. Til slut piskes 1 æg og toppen pensles af hver bolle, inden bollerne bages i ca. 25 minutter. Når bollerne er fint gyldne og virker færdige, trækkes de på bagepapiret fra bagepladen og over på en bagerist, hvor de køles af.
Top med smeltet ren 70% mørk chokolade, og drys med lidt tørret hindbær. Mums :)
De er ‘blødest’ når de serveres varme, og bliver mere faste i dejen, når de køler af. Du kan lægge dem i køleskabet uden pynt i en frysepose, og genopvarme hver bolle i microovnen i 30 sekunder dagen efter.
TIP: Kan også pyntes med Sukrin Melis rørt med lidt koldt vand – eller hvis man er til flødeskumsfyldet – kan man skære dem igennem og fylde flødeskum i. Det bliver særligt fint med flødeskumsfyldet, hvis man koger lidt hindbær med lidt Sukrin Gold i – køler det helt ned i køleskabet – og vender ind i flødeskummet.
Kilde: Rikke Steenbuch, www.minebedstelchfopskrifter.dk