LCHF chokolade/banan roulade
Lækker glutenfri roulade
Ingredienser:
- 2 dl. Naturlic fiber
- 15 g kakao af god kvalitet
- 1½ tsk. natron
- 1 tsk vanilje
- 4 æg
- 30 g sukrin gold eller kokossukker
- 1 spsk citronsaft og skal af 1 citron
- 2 dl yoghurt naturel
- 75 g smeltet smør el. rapsolie olie
- (+ 2 spsk agave sirup hvis det ikke er LCHF )
Fyld:
- 1/4 - ½ l piskefløde
- 1 tsk kakao
- 100 g mørk chokolade
- ca. 250 g bananer
- evt. byt bananer ud med anden frugt
Oven på rouladen:
- flødeskum
- hakket mandler
- hakket mørkt chokolade
Sådan gør du..
Roulade: Æg piskes skummende med sukrin gold, yoghurt naturel, citron og smeltet afkølet smør piskes i æggemassen, Naturlic fiber og øvrige tørre ingredienser blandes og piskes i dejen. ( Opskriften er tilpasset LCHF kuren, for lidt sødere smag tilsæt evt. 2 spsk. agavesirup) Dejen fordeles og smøres ud på en bageplade med bagepapir
Bages ved varmluft 200 grader 10 - 12 min midt i ovn
Rouladebunden køles af. Pisk fløden, tilsæt 1 tsk. kakao groft hakket chokolade og bananer i tynde skiver, vendes forsigtig i flødeskummet, fordeles på den afkølede rouladebund og rulles sammen til roulade.
Pynt med flødeskum over rouladen, drys hakket chokolade og mandler ovenpå
Tip: Rouladen kan også laves som lagkage i stedet. For lagkage er det den samme fremgangsmåde, men bundene bages i runde forme. Bundene lægges sammen med flødeskum, chokolade og evt. ferskner fra dåse i tynde skiver.
Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack