Glutenfri lasagne
Opskrift på lækker lasagne uden gluten
Lasagne med og uden pastaplader
Til 4 personer
Ingredienser:
- Glutenfri pasta plader eller 2 mellemstore courgetter eller 1 stor, skåret på langs i tynde skiver
- 1 mango, skrællet og skåret i tynde flager eller strimler
- Lidt salt og friskmalet sort peber
- Lav bechmelsovsen imens kødsovsen koger ind.
- Bechamelsovs
- 1 kæmpe spiseskefuld kokosolie uden smag
- 3 spsk fuldkornsrismel
- ½ liter sojamælk
- 1 tsk muskatnød, revet
- Friskmalet hvid peber
- salt efter smag
Fremgangsmåde:
- Smelt koksolie i en gryde.
- Hæld melet ved, og rør kraftigt med en grydeske. Det skal ikke klumpe.
- Rør sojamælk i lidt efter lidt. Sovsen skal være fløjlsblød.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- I et ildfast fad kommer du lagvis først kødsovs, bechamelsovs, enten lasagneplader eller courgetter og mango og så kød igen.
- Slut af med kød og en smule bechamelsovs.
- Bag ved 180 grader i cirka 30 minutter.