Glutenfri æbletærte
Skøn glutenfri æbletærte - husk flødeskum
Ingredienser:
- 1 Pose Brødklapper Æble/Kanel
- 100 g blødt smør
- 100 g rørsukker eller Sukrin
- 5 æg
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 1- 2 æbler i både (let syrlige æbler)
Kom ovenpå inden bagning:
- 1-2 æbler i både (brug nogle let syrlige æbler f.eks cox orange)
- drys: kanel og rørsukker
Sådan gør du..
Smør og sukker pisket godt sammen, æggene tilsættes et ad gangen og piskes mellem hver. Tilsæt resten af ingredienserne og det hele røres sammen.
Halvdelen af dejen fordeles i en tærteform (kom evt. bagepapir i bunden af tærteformen) Æblerne skrælles, skæres i både og trygges ned i tærtens bund og dækkes med den resterende dej.
Ovenpå: Tærten pyntes med æblebåde og drysses med rørsukker og kanel.
Æbletærten bages i ca. 25 min. midt i ovnen ved 175 grader
Server evt. æbletærten med flødeskum
Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack