Glutenfri boller
Opskrift på boller uden gluten
Antal: 8 stk.
Ingredienser:
- 1 l vand
- 2 spsk FiberHUSK
- 20 g gær
- 2 spsk honning
- 400 g groft rismel
- 100 g quinoamel
- 100 g majsmel, f.eks. grov polenta
- 100 g knækket boghvede
- 50 g majsstivelse
- 100 g hørfrø
- 50 g sesamfrø
- 2 tsk Læsø eller Himalaya salt
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Rør vand og FiberHusk på røremaskine et par minutter til en geleagtig masse.
- Tilsæt smuldret gær, al mel, honning og krydderier.
- Rør dejen i ca. 5 minutter.
- Rør forsigtigt hørfrø, sesamfrø og boghvede i dejen.
- Dejen skal være som en tyk grød.
- Juster evt. med rismel.
- Dejen hæver tildækket i 30 minutter.
- Dryp hænder med olivenolie.
- Form 8-10 boller, og sæt dem på en bageplade.
- Lad bollerne hæve ca. 30 minutter.
- Pensl med æg eller olivenolie, og bag ved 250° C i ca. 25 minutter.