Mælkefri jordbæris
- En smagfuld og cremet is til sommeren!
Til ca. 750 ml.
- 5 dl jordbær (friske eller frosne)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 ½ dl hampemælk
- 1 ¼ dl honning eller agavesirup
- 1 ½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 1 tsk. citronsaft
- 3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand – er du vegetar, prøv i stedet 1/2 tsk guarkernemel eller johannesbrødkernemel.
Blend de ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ – 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.