Hjemmelavet flødeis
Prøv vores opskrift på hjemmelavet flødeis.
Vil du gerne lave din helt egen hjemmelavede flødeis, så har vi opskriften her på helsam.dk. Opskriften på hjemmelavet flødeis er nem at gå til og kræver få ingredienser.
Til ¾ del hjemmelavet is, altså lige knap en liter, skal du bruge:
Ingredienser
- Æggeblommer 4 stk.
- Rørsukker 85 gram
- Piskefløde 0,5 liter
- Vaniljestang, flækket 1
Fremgangsmåde
Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps – ca. 2 minutter.
Hæld fløden i en tykbundet gryde sammen med vaniljestangen. Bring i kog.
Når fløden koger, tages den af varmen og æggesnapsen tilføjes under piskning.
Sæt nu cremen på blusset igen og varm op til lige under kogepunktet. Varm op ved jævn varme (2-3 minutter) og sørg for at piske hele tiden. Cremen må ikke brænde på eller begynde at koge.
Når cremen begynder at tykne, tages den af varmen. Sigt iscremen og stil den til afkøling.
Den afkølede creme hæles i en form, tildækkes og stilles i fryseren. Du skal røre i isen ca. 5 gange under indfrysningen. Herefter kan isen nydes med valgfrit tilbehør, f.eks. chokolade.