Quinoa à la mande
Prøv vores opskrift på Quinoa à la mande - et alternativ til ris à la mande
En jule- eller helårsdessert med de proteinrige quinoa, som er mildere ved dit blodsukker end de bastante hvide grødris og sød jordbærsovs.
Som alternartiv til kirsebærsovs med et ton sukker. Sovsen kan serveres kold eller varm.
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 2 dl quinoagryn
- 1 liter sojamælk m. vaniljesmag
- 1 vaniljestang
- 4 dl. piske- eller sojafløde
- 100 g mandelflager
- En anelse salt
- 2 spsk. Birkesød
Ingredienser, jordbærsovs:
- 1 pose optøede, frosne jordbær
- 2 dl æblejuice
- 1 spsk. Birkesød
- 1 spsk. citronsaft
- 50-75 g tørrede tranebær sødet med æblesaft
- Dagen før: Skyl quinoagryn godt og grundigt i lunkent vand ad to omgange. Læg dem i blød i vand i gryden, så det dækker et par cm over.
- Dagen efter: Hæld vandet fra, kom sojamælken i, og kog i cirka 45 minutter sammen med den flækkede vaniljestang og en anelse salt. Hold godt øje med, at det ikke brænder på eller løber tør for væske. Grynene skal åbne sig og være bløde. Smag på dem undervejs.
- Fisk vaniljestangen fra. Smag til med Birkesød. Sæt til side og afkøl. Tilsæt mandelflagerne. Masser af dem!
- Pisk fløden, og bland den i med løs hånd. Stil Quinoa à la mande koldt indtil brug. Hvis du bruger sojaflødeskum på dåse med sprøjtedyse, så kom flødeskum i blandingen lige inden servering, ellers falder sojaflødeskummet sammen.
- Anret i skåle med jordbærsovsen på. Husk at komme den hele julemandel i én af dem.
- Jordbærsovs: Kog jordbær sammen med æblejuice, og blend dem. Kom sovsen tilbage i gryden, tilsæt tranebær, og smag til med Birkesød og citronsaft. Stil den køligt, hvis den skal være kold.