Hybensuppe
Prøv opskriften på hjemmelavet hybensuppe
Hybensæsonen er lige ved at rinde ud, men du kan stadig nå at samle lidt ind og lave din egen hybensuppe. Hyben er lidt af et superfood både for hud og krop, da de er spækket med kostfibre, antioxidanter, A- og C-vitaminer. Faktisk indeholder 100 gram hyben syv gange så meget C-vitamin som vi dagligt har brug for.
Hyben bliver også brugt til at udvinde hybenkerneolie, som i sær er godt at bruge i ansigtet. Hybenkerneolie er nemlig super effektiv når vi snakker anti-age, solskader og ar, da olien kan trænge igennem hudens dybere lag.
Men tilbage til hybensuppen, som du her får en opskrift på
Det skal du bruge:
1 stor skål hyben
1 vaniljestang
Lidt rørsukker efter smag
Pynt:
Flødeskum eller/og kandiserede hybenroser
Sådan gør du:
Fjern stilke og kerner fra hybenerne og skyl dem derefter
Kog hybenerne i 30 minutter og si vandet fra- husk at gemme vandet!
Mos hybenenerne gennem en si og bland derefter med vandet fra før
Varm blandingen op igen og læg en vaniljestang ved
Tilsæt eventuelt lidt rørsukker alt efter hvor sødt du vil have det
Servér eventuelt suppen med flødeskum og kandiserede hybenroser som du kan se opskrift på herunder
Kandiserede hybenroser:
Pluk de fineste blade du kan finde og skyl dem
Spred rosenbladene ud på en bageplade med bagepapir og drys flormelis ud over dem
Kom hybenroserne i en forvarmet ovn (180-200 grader) indtil de er sprøde
www.linefriis.com/2015/08/26/hjemmelavet-hybensuppe