Vaniljeis uden mælk, gluten og soja
Prøv vores opskrift på hjemmelavet is
Ca. 750 ml.
Ingredienser
1 dåse kokosmælk
3 ¾ dl. cashewdrik eller hampedrik
1 ¼ dl. honning eller agavesirup. Eller erstat den ¼ dl. med kokossukker/palmesukker
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand
Blend ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ - 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.
Ingredienser
1 dåse kokosmælk
3 ¾ dl. cashewdrik eller hampedrik
1 ¼ dl. honning eller agavesirup. Eller erstat den ¼ dl. med kokossukker/palmesukker
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand
Blend ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ - 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.
Kilde: Karina Villumsen, www.madgudinden.blogspot.dk
Få mere inspiration i bogen Is og kolde desserter