Mælkefrie ispinde med kakaosmag
Lækre is til sommeren
Disse kakao-is er lavet helt med naturlige ingredienser, hvilket vil sige, at de ikke indeholder mælkeprodukt, og at de er sødet med banan i stedet for tilsat sukker. Jeg kunne dog ikke dy mig til sidst for at dekorere dem med lidt smeltet mørk chokolade, så de indeholder vel ca. 0,2 g tilsat sukker pr. ispind eller noget i den dur. Chokoladen kan man selvfølgelig bare udelade, hvis det er et problem.
12 STK (mini-is)
• 2,5 dl usaltede cashewnødder (udblødt i vand i 5-6 timer)
• 2 modne bananer
• 1 tsk vaniljepulver
• 1,5 spsk kakaopulver
• 1 knsp salt
• 2,5 dl vand
• Valgfrit: smeltet mørk chokolade
SÅDAN:
Læg cashewnødderne i koldt vand i 5-6 timer. Dræn vandet fra. Blend cashewnødder med resten af ingredienserne (minus chokoladen) og fordel massen i isformene. Lad dem fryse ind i 5-6 timer. Smelt chokoladen i vandbad. Tag isene ud af formene og hold dem over den smeltede chokolade, imens du med en ske lader en tynd stråle chokolade dekorere isene. Læg isene tilbage på et fad beklædt med bagepapir og opbevar dem sådan i fryseren, til de skal spises.
Kilde: Jane Faerber, www.madbanditten.dk