Pebernødder
Prøv vores opskrift på klassiske pebernødder.
Pebernødder er én af de småkager som for alvor er indbegrebet af jul og hygge. I stedet for at købe færdiglavede pebernødder, kan du faktisk nemt bage dine egne pebernødder. Pebernødderne kan nydes hele december måned, men selvfølgelig også resten af året hvis du har lyst.
Herunder finder du en opskrift på lækre, nemme og klassiske pebernødder.
Opskriften giver ca. 120 pebernødder. Ønsker du at lave en dobbeltportion, kan du blot bruge det dobbelte af hver ingrediens.
Ingredienser
- Hvedemel 250 gram
- Sukker 180 gram
- Hjortetaksalt ¼ tsk.
- Stødt kanel ½ tsk.
- Peber ½ tsk.
- Stødt ingefær ½ tsk.
- Stødt nelliker ½ tsk.
- Smør 110 gram
- Æg 1 M/L
- Piskefløde 2,5 spsk.
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, hjortetaksalt, kanel, ingefær, peber og nelliker sammen i en skål. Bland smøren i.
I en anden skål skal sukker og æg røres til en æggesnaps. Bland fløden i.
Nu kan æggesnapsen blandes i mel- og krydderiblandingen. Rør grundigt rundt.
Del dejen i nogle stykker og tril dem til fingertykke stænger. Stængerne skæres i små stykker og trilles til kugler.
Læg pebernøddekuglerne på en bradepande med bagepapir og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader (alm. forvarmet ovn).