Julekonfektstykker
julesjov med ungerne
Til 4 personer
Ingredienser:
- 150 g dadler
- 40 g mandler
- 40 g valnødder
- 40 g hasselnødder
- 20 g rosiner
- 20 g tørrede tranebær
- 2 tsk. kokosolie
- 2 tsk. kakao
- ½ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. ingefær
- ¼ tsk. nelliker
- 1 drys stødt koriander
- Saft og skræl fra ½ appelsin
Fremgangsmåde:
- Rist nødder og mandler på panden ved middel varme i ca. 15 minutter, og lad dem køle lidt af.
- Gnid skallen af hasselnødderne så godt som muligt.
- Hak nødderne groft.
- Blend dadler med appelsinskræl og -saft, krydderier, kokosolie og kakao i foodprocessoren.
- Det kan være nødvendigt at skrabe massen ned ad siderne et par gange, før massen er ordentligt blandet.
- Bland massen med nødder, rosiner og tranebær i en skål, og rør godt rundt.
- Pres med en ske massen ud i en form beklædt med bagepapir.
- Sættes i køleskabet (evt. fryser) indtil servering.
- Skær konfekten ud i små stykker, og drys med kakao.
Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.