Marcipantærte
Prøv vores opskrift på marcipantærte - til den søde juletid
Ingredienser:
- Tærtedej
- 125 g smør
- 50 g økologisk rørsukker*
- 1 æggeblomme
- 50 g smuttede, malede (øko) mandler*
- 200 g mel
Fyld:
- 50 g blødt smør
- 80 g økologiske rørsukker*
- 100 g revet marcipan
- 2 store æg
- 2 spsk. mel
- 12 tørrede økologiske figner*
- 1½ dl portvin
- 1 kanelstang*
- 3 nelliker*
Fremgangsmåde:
- Bring portvin i kog med kanel og nelliker.
- Tilsæt fignerne, og lad dem snurre med i 3 minutter og derefter trække i lagen til næste dag.
- Pisk smør og rørsukker sammen.
- Pisk æggeblommen i, og rør mandler og mel i cremen.
- Ælt og klap dejen sammen, og læg den i en plastpose i køleskabet i mindst 3-4 timer.
- Riv halvdelen af dejen på et rivejern ned i en tærteform med løs bund (22-24 cm).
- Tryk dejen fast, og forbag den ved 200° i 10-12 minutter.
- Lad den køle af.
- Pisk ingredienserne til fyldet sammen, fordel blandingen på den afkølede bund, og læg strimler af afdryppede figner ovenpå.
- Bag tærten ved 175° i 20-25 minutter.