Glutenfri risalamande
Prøv vores opskrift på risalamande uden gluten
Mælkefri og sukkerfri
Til 8 personer
Ingredienser:- 1 liter mandelmælk (evt. soyamælk eller havremælk)
- 160 g ris (runde ris/korte ris)
- 1/4 tsk. salt
- 2 x 1/2 stang vanilje
- 2 dl smuttede hakkede mandler
- 2-3 spsk. birkesød (eller sukker)
- 2 brikker rispiskefløde (eller soyapiskefløde)
- 1 mandelgave!
- Bring mandelmælken i kog, og tilsæt de skyllede risengryn og salt.
- Flæk den halve vaniliestang, og skrab kornene ud.
- Kom både korn og den flækkede stang i.
- Kog i ca. 45 min. og stil grøden koldt til næste dag.
På serveringsdagen:
- Nogle timer før servering (evt. om morgenen) tilsættes kornene af den anden halvdel af vaniljestangen, birkesød og de hakkede mandler.
- Smag evt. til med mere birkesød.
- Lige før servering piskes rispiskefløden til skum.
- Flødeskummet vendes forsigtigt i risengrøden.
- Husk at tilsætte den hele mandel.
Opskriften er venligst leveret af: GaiasBasar - www.gaiasbasar.dk
Hent opskriften som PDF-fil HER.