Hvid julegløgg
Skøn og anderledes opskrift på bl.a. julegløgg med æblemost og ingefær
Til 6 personer
Ingredienser:
- 1 l æblemost
- 3-4 cm frisk ingefær
- 10 nelliker
- 10 cm ægte kanelstang
- 2 dl Calvados eller vodka
- Rørsukker efter smag
- 1-2 røde æbler
- 100 g mandelsplitter
Fremgangsmåde:
- Kom æblemost i en gryde.
- Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
- Kom ingefær, nelliker og kanelstang i gryden med æblemost.
- Varm blandingen op ved middelvarme, og lad det simre i en halv time.
- Si krydderierne fra og smag til med rørsukker.
- Tilsæt Calvados eller vodka, og varm gløggen langsomt op. Den må endelig ikke koge, da alkoholen så vil fordampe.
- Fordel æbletern og mandelsplitter i 6 glas, og hæld gløggen over.
- Server straks.