Pulp boller med æble
- og et strejf af jul
Det er blevet populært at juice både frugter og grøntsager, og uanset hvilken juicer du ejer, efterlader den pulp som restprodukt. Hvorfor ikke bruge denne pulp til nogle lækre glutenfri boller.
De er nemme at lave og kræver ikke tid til hævning.
Du skal bruge følgende:
5 dl lunkent vand
20 g / 6 spsk. strøget HUSK pulver
200 g æble pulp
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamkerner
1/2 tsk kanel
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk stødte nelliker
1 tsk fint Himalaya salt
2 spsk olivenolie
2 tsk bagepulver
100 g majsmel
50 g mandelmel (brug gerne restproduktet af de hakkede mandler fra mandelmælk)
50 g boghvedemel
Du gør følgende:
– Bland vand, husk og pulp i en stor skål – lad det stå et par minutter
– Tilføj aller kerner, krydderier, olie og bagepulver
– Bland de tre melsorter i hver for sig – brug en håndmixer eller røremaskine
– Lad dejen køre nogle minutter og form til boller
– Pensel evt. med vand og drys med kanel
God fornøjelse og velbekomme!
Kilde: Krigerkost.dk