Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Engelsk julekage

Prøv vores opskrift på engelsk julekage

Antal: 2 stk.

Ingredienser:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 4-5 æg
  • 250 g tørret frugt (en blanding af f.eks. rosiner, dadler, abrikoser, figner, sukat og pomeransskal)
  • 1 dl. cognac eller god sherry
  • Reven skal af ½ usprøjtet citron
  • 100 g hakkede nøddekerner, gerne flere slags
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk reven muskatnød
  • ½ tsk salt
  • 250 g mel

Fremgangsmåde:

  1. Frugterne hakkes groft og udblødes i cognac. 
  2. Rør smør og sukker cremet, og rør æggene i et ad gangen. 
  3. Rør evt. lidt mel i her, hvis dejen skiller. 
  4. Rør frugtblanding, nøddekerner og krydderier i til sidst - gerne skiftevis med melet. 
  5. Smør to kageforme og drys med rasp. 
  6. Fyld formene maks.¾ op.
  7. Bages ved 150 - 160 grader i cirka 1 time. 
  8. Kagen vendes forsigtigt ud af formen efter nogle minutters afkøling. 
  9. Den færdige kage prikkes let og dryppes med cognac eller glaseres med cognacglasur.
Sortér efter