Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Glutenfri juleboller

Opskrift på juleboller uden gluten

Juleboller

Antal: Ca. 16 stk.

Ingredienser:

  • 15 g loppefrøskaller
  • 1/2 liter vand
  • Saft fra 1 appelsin
  • Skræl fra 1/2 appelsin
  • 150 g figner
  • 75 g hasselnødder
  • 350 g rismel
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. SteviaSød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 11/2 tsk. kanel + lidt til at drysse over bollerne
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1/2 tsk. kardemomme1/2 tsk. vaniljepulver
  • Olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Riv appelsinskrællen fint, og pres appelsinsaften.
  2. Rør vandet sammen med appelsinsaft- og skræl samt loppefrøskaller.
  3. Lad loppefrøskallerne suge væde til sig i mindst 10 minutter.
  4. Hak imens nødder og figner groft, og afvej alle de tørre ingredienser.
  5. Rør alle ingredienser grundigt sammen, og brug til sidst fingrene til at "ælte" dejen. 
  6. Fugt hænderne, og form dejen til boller. 
  7. Pensl bollerne med olienolie, og drys med lidt kanel.
  8. Bages ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være varm, og bagetiden overholdes.

Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.
Sortér efter