Glutenfri juleboller
Opskrift på juleboller uden gluten
Antal: Ca. 16 stk.
Ingredienser:
- 15 g loppefrøskaller
- 1/2 liter vand
- Saft fra 1 appelsin
- Skræl fra 1/2 appelsin
- 150 g figner
- 75 g hasselnødder
- 350 g rismel
- 50 g glutenfri havregryn
- 50 g kokosmel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. SteviaSød
- 1 tsk. bagepulver
- 11/2 tsk. kanel + lidt til at drysse over bollerne
- 1/2 tsk. nelliker
- 1/2 tsk. kardemomme1/2 tsk. vaniljepulver
- Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde:
- Riv appelsinskrællen fint, og pres appelsinsaften.
- Rør vandet sammen med appelsinsaft- og skræl samt loppefrøskaller.
- Lad loppefrøskallerne suge væde til sig i mindst 10 minutter.
- Hak imens nødder og figner groft, og afvej alle de tørre ingredienser.
- Rør alle ingredienser grundigt sammen, og brug til sidst fingrene til at "ælte" dejen.
- Fugt hænderne, og form dejen til boller.
- Pensl bollerne med olienolie, og drys med lidt kanel.
- Bages ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være varm, og bagetiden overholdes.
Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.