Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Lagkage med kanelbunde

Prøv vores juleopskrift på lagkage med kanelbunde

Ingredienser:

  • Bunde
  • 150 g mel
  • 1 tsk. kanel*
  • 150 g smør
  • 150 g økologisk rørsukker*
  • 1 æg
  • Fyld
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g marcipan
  • Ca. 4 spsk. hindbærsyltetøj

Pynt:

  • 1-1½ dl piskefløde
  • 10-15 økologiske mandler
Sådan gør du:
  1. Bland mel og kanel, bland fedtstoffet, og smuldr det dernæst grynet med fingrene. 
  2. Tilsæt rørsukker og æg, og saml hurtigt dejen. 
  3. Læg dejen koldt mindst ½ time. 
  4. Del dejen i 3 dele, og rul hver del ud til en rund plade på ca. 22 cm i diameter. 
  5. Bag bundene ca. 15 minutter ved 200°. 
  6. Lad bundene afkøle på en bagerist.
  7. Bager man mere end én portion bunde, kan de opbevares i dåse med tætsluttende låg. 
  8. Pisk fløden til fyldet stift. 
  9. Kom halvdelen af flødeskummet på den nederste bund. 
  10. Rul marcipan ud til en cirkel på samme størrelse som kagebundene. 
  11. Læg marcipanen oven på flødeskummet, og læg den anden kanelbund herover. 
  12. Smør forsigtigt syltetøjet ud over bunden, og dæk med resten af flødeskummet. 
  13. Læg bund nr. 3 over. 
  14. Skold, smut og snit mandlerne og drys dem over bunden. 
  15. Pisk fløden til pynten stift og pynt lagkagen med flødeskummet.
Sortér efter