Lagkage med kanelbunde
Prøv vores juleopskrift på lagkage med kanelbunde
Ingredienser:
- Bunde
- 150 g mel
- 1 tsk. kanel*
- 150 g smør
- 150 g økologisk rørsukker*
- 1 æg
- Fyld
- 2 dl piskefløde
- 100 g marcipan
- Ca. 4 spsk. hindbærsyltetøj
Pynt:
- 1-1½ dl piskefløde
- 10-15 økologiske mandler
- Bland mel og kanel, bland fedtstoffet, og smuldr det dernæst grynet med fingrene.
- Tilsæt rørsukker og æg, og saml hurtigt dejen.
- Læg dejen koldt mindst ½ time.
- Del dejen i 3 dele, og rul hver del ud til en rund plade på ca. 22 cm i diameter.
- Bag bundene ca. 15 minutter ved 200°.
- Lad bundene afkøle på en bagerist.
- Bager man mere end én portion bunde, kan de opbevares i dåse med tætsluttende låg.
- Pisk fløden til fyldet stift.
- Kom halvdelen af flødeskummet på den nederste bund.
- Rul marcipan ud til en cirkel på samme størrelse som kagebundene.
- Læg marcipanen oven på flødeskummet, og læg den anden kanelbund herover.
- Smør forsigtigt syltetøjet ud over bunden, og dæk med resten af flødeskummet.
- Læg bund nr. 3 over.
- Skold, smut og snit mandlerne og drys dem over bunden.
- Pisk fløden til pynten stift og pynt lagkagen med flødeskummet.