Juleboller med kanel
Prøv vores opskrift på juleboller med kanel
Ingredienser:
- 2½ dl økologisk (soja, ris, spelt) mælk
- 30 g gær
- 450 g hvedemel
- 100 g økologisk rørsukker
- 2 tsk. kanel
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
- 25 g syltede kirsebær
- 100 g økologiske rosiner
- 50 g økologisk sukat
- 100 g blødt smør
- 1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:
- Opløs gæren i den lunkne mælk.
- Rør alle øvrige ingredienser undtagen æg i, og ælt dejen godt.
- Stil dejen tildækket et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. ½ time).
- Ælt dejen godt på et meldrysset bord, og form den til boller.
- Brug den sidste klump dej til at trille små kugler svarende til antallet af boller.
- Sæt en dejkugle oven på hver bolle, og lad bollerne efterhæve ca. 15 minutter.
- Pensl bollerne med æg, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter.
Kilde: Natur-Drogeriet.