Rødkålssalat med julestemning
Prøv Trine Vesteraas opskrift på rødkålssalat
Ingredienser:
6 personer
350 g rødkål
1 dl sojafløde
1 spsk. hørfrøolie
1 ½ spsk. citronsaft og skræl
½ tsk. kanel
1 drys vaniljepulver
1 (mad)æble
1 appelsin eller 2 klementiner
1 håndfuld rosiner
50 g hasselnødder
Sådan gør du:
Rist hasselnødderne ved middelvarme på panden til skallen løsner sig. Ryst panden undervejs og pas på nødderne ikke bliver sorte. Lad dem køle af og gnid skallerne af i et viskestykke – hak nødderne groft.
Bland sojafløde og citronsaft- og skræl i en skål og rør det sammen – det tykner lidt. Rør hørfrøolien i og tilsæt kanel og vaniljepulver. Snit kålen meget fint og bland det i dressingen. Skær æble og appelsin i mindre tern og bland det i salaten. Vend til sidst hakkede hasselnødder og rosiner i. Lad gerne salaten trække nogle timer, for så kommer smagen bedre frem.
Kilde: Trine Vesteraa