Brunkager med sukker
Prøv opskriften på julesmåkager
Ingredienser:
40 g grofthakkede mandler
40 g grofthakket syltet citronskal
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. allehånde
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
200 g smør
150 g sirup
75 g brun farin
125 g sukker
1 tsk. potaske udrørt i 2 spsk. vand
fintrevet skal af ½ økologisk citron
400 g mel
Sådan gør du:
Smelt smør, sirup, brun farin og sukker.
Rør nelliker, allehånde, kanel, ingefær, potaske, groft hakkede mandler og syltet citronskal, citronskal og mel i massen. Rul dejen til en pølse og stil den på køl. Når den bløde dej er blevet kold og fast, tages den ud af køleskabet og skæres i tynde skiver.
Læg skiverne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i 8-10 min., indtil brunkagerne er sprøde og lækre.
Kilde: Natur Drogeriet