Julegløgg - uden alkohol
Julegløggen både til børn og voksne
I opskriften her kan man naturligvis erstatte Sukrin med almindelig sukker, hvis man ikke vil have den LCHF, eller tilsætte rødvin i stedet for saft hvis man ikke vil have den alkoholfri. Opskriften er nemlig lavet således at den kan bære alle versioner. MEN jeg anbefaler at følge denne opskrift.
Det er min erfaring, at solbær er den bedste saft at anvende her i opskriften.
Sukkerlagen koges af:
- 4 dl vand
- 150 gr. Sukrin
- 2 stjerneanis
- 12 hele nelliker
- 4 små kanelstænger
- skal fra en halv økologisk appelsin
- skal fra en halv økologisk citron
Lagen kogen i ca 10 minutter og smages til, tilsættes 2 dl usødet solbærsaft og simrekoger i 5-6 minutter smages til og serveres rygende varm. Tilsæt evt mandler og rosiner
Kilde: www.kimsgryde.dk