Opskrift på risengrød
Prøv vores opskrift på lækker og velsmagende risengrød.
Hvad er december uden risengrød? For mange er det indbegrebet af december og julehygge, at kunne nyde en skål varm risengrød med kanel og en smørklat. Det er ret nemt at lave en god risengrød og her hos Helsam finder du både opskrift og flere af ingredienserne.
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
- Grødris 540 gram
- Vand 9 dl
- Sødmælk 3 liter
- Groft salt 1 tsk
Fremgangsmåde
Bring vand og ris i kog – brug en tykbundet gryde, ellers brænder det hurtigt på. Grødrisene koges ved jævn varme under omrøring i 2 minutter.
Tilsæt sødmælk og bring gryden i kog. Risengrøden koges ved svag varme og under omrøring i 10 minutter.
Nu lægges grydens låg på og risengrøden skal koge i ca. 30 minutter. Sørg for at røre ofte sådan at grøden ikke brænder på.
Virker grøden tynd efter 30 minutter skal den koge yderligere.
Tilsæt salt og smag til – tilsæt evt. mere efter behov.
Nu er risengrøden færdig. Server med kanelsukker og smør.