Salat med kartofler, chorizo og urtedressing
Opskrift på salat til grill
Denne salat udgør et helt måltid i sig selv, men kan også bruges som et overdådigt tilbehør til et stykke grillet kød eller grillspyd, gerne med masser af knald på krydderierne eller marinaden.
OPSKRIFT (4-5 pers.)
100 g frisk rucola
500 g små nye kartofler
200 g grønne bønner
2 skalotteløg
1 fed hvidøg
1 lille rød chili
1 håndfuld mandler (hakkede)
200 g Chorizo pølse
1½ tsk citronsaft
2 spsk balsamico vineddike
4 spsk god olivenolie
1 dl hakket purløg
1 dl hakket dild
Friskkværnet salt og peber
TILBEREDNING
Skyl rucola-salaten og lad den dryppe af på et klæde. Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men ikke udkogte. Hæld kold vand på kartoflerne, og lad dem køle ned, til de er let lune. Skær dem herefter i halve eller kvarter, alt efter størrelsen, og læg dem i en skål sammen med rucola-salaten.
Bønnerne koges i 3-4 minutter, og køles ligeledes ned, før de snittes i mindre stykker, og blandet med kartofler og rucola.
Pil og hak skalotteløgene fint og gør det samme med hvidløget. Hak mandlerne fint. Flæk chilien og fjern eventuelt lidt af kernerne (alt efter hvor stærk retten skal ende med at blive), hvorefter resten snittes fint. Skær pølserne i mindre stykker og steg dem 3-4 min på en varm, tør pande. Tilsæt herefter chili, løg og mandler og steg yderligere et par minutter. Læg pølseblandingen på et klæde eller på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedtstof opsuges, hvorefter det hele vende i skålen med rucola, kartofler og bønner.
Bland citronsaft, eddike og olie, vend det grundigt rundt og smag til med salt og peber. Hak krydderurterne fint og kom dem i dressingen. Rør godt igen, og hæld dressingen over salaten. Vend det hele godt rundt, og retten er klar til servering, enten som et måltid (frokost) i sig selv, eller som et overdådigt tilbehør til grillspyd eller en krydret hakkebøf fra grillen.
Kilde: www.grilltips.dk