Quinoasalat med fennikel og grapefrugt
Passer perfekt til et stykke grillet fisk eller lækkert kød
MÆNGDE: til 2 personer
TILBEREDNINGSTID: ½ times tid
HOLDBARHED: du kan gemme en rest i køleskabet til frokost næste dag
ANVENDELSE: som frokostret eller forret, eller som tilbehør til et stykke grillet fisk eller kød
KØKKENGREJ: en wok, pande eller gryde
Du skal bruge:
2 dl quinoa
4-5 dl vand
1-2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 fennikler, skåret i papirtynde skiver
2 blodgrapefrugter, skåret i grove tern uden skind og lameller
2 fed hvidløg, finthakkede
15 g frisk ingefær, finthakket
½ dl mandler, hakket i tynde skiver
½ tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt kardemomme
½-1 tsk. mild paprika
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Fintrevet skræl og friskpresset saft af ½-1 økologisk citron
4-5 dråber fish sauce
Kornene fra ¼ stang vanilje eller 1 lille knivspids vaniljepulver
Hav- eller stensalt
Friskkværnet sort peber
Evt. 1 spsk. god eddike (æblecider-, brun ris-, hvidvins- eller rødvins eddike)
Sådan gør du: Rist quinoa nænsomt i en gryde. Det skal foregå ved allerlaveste varme og under konstant omrøring, så alle grynene brunes jævnt, uden at nogen brænder på. Kom derefter vandet direkte ned i gryden, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad quinoaen simre under låg ved mellemvarme i 12-15 minutter, indtil al vandet er opsuget. Husk at røre et par gange, så grynene ikke brænder på.
Quinoaen er færdig, når den bliver ”gennemsigtig”. Lad quinoaen dampe af, og rør den med olivenolie, så den ikke klistrer sammen. Hvis du har tid, så lad quinoaen køle helt af. Vend quinoa, fennikel, grapefrugt, hvidløg, ingefær, mandler, koriander, kardemomme, paprika, olivenolie, citronsaft og -skræl, fish sauce og vanilje sammen, og smag til med salt og peber. Tilsæt lidt eddike, hvis der mangler en smule syrlighed.
Kilde : Alle kvinders sundhedsbibel, Umahro Cadogan