Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Forårssalsa

Prøv SalatTøsen's skønne salat med bl.a. avocado, appelsin, edamamebønner og asparges.

En salat skal pirre alle sanserne og være smuk, for mad spises lige så meget med øjet som med ganen. Derfor er det vigtigt, at en salat både frister og stråler rent visuelt. Så man næsten ikke kan modstå at sætte tænderne i den. Da jeg lavede min forårssalsa første gang, blev alle i rummet nærmest euforiske, da salaten landede på bordet. For den har et farvespil og en gnist, der mætter øjet og sætter tankerne i gang. Efter en lang vinterperiode higer vi efter farver og sødmefyldte forårssalater. Derfor er forårssalsaen altid et hit til enten pinse-, påske- eller den hyggelige pigefrokost

Kilde: www.salattosen.dk

Ingredienser:
2 avocadoer
Saft af ½ citron
2 appelsiner
1½ dl edamamebønner uden bælg
8 radiser
1 rødløg
10 grønne asparges
1 håndfuld frisk koriander
1 portion hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing
Saft af 2 citroner
1 spsk flydende honning
1 fed hvidløg
1 dl koldpresset olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Fjern skræl og sten fra avocadoerne. Skær avocadokødet i små tern, læg dem i en skål og pres citronsaften henover. Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv ved at føre den fra top til bund. Skær appelsinfileter ud med kniven ved at føre den langs hinderne. Alternativt så pil appelsinerne, del dem i både og skær bådene ud i tern.
Blancher edamamebønnerne ved at hælde kogende vand over de frosne bønner og lad dem stå og trække i 2 minutter. Hæld vandet fra. Skær radiserne i skiver. Pil rødløget og skær det i fine tern. Bræk den grove bund af aspargesene og skær dem i små tern. Vend alle grøntsagerne og frugterne med dressingen og pynt med lidt frisk koriander.

Dressing: Pisk citronsaft, flydende honning, hakket hvidløg, salt og peber sammen. Tilsæt olivenolien og smag dressingen til.

Sortér efter