Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

B2-vitamin/riboflavin

Vil du gerne vide hvad B2-vitamin gør for kroppen og hvor i maden du finder det? Så læs med her i artiklen.

B2 vitamin

 

Riboflavin - også kaldet B2-vitamin

Riboflavin er et vandopløseligt vitamin som spiller en vigtig rolle i cellernes energiproduktion. Til tider vil du se, at riboflavin også går under navnet B2 – der er dog tale om det samme vitamin. B2-vitamin bidrager til flere funktioner i kroppen og heldigvis er det sjældent, at personer i Danmark mangler vitaminet. Det skyldes bl.a. at en stor del af de fødevarer vi spiser, indeholder B2-vitamin. 

 

Hvad er riboflavin godt for?

B2-vitamin/riboflavin bidrager til:

  • Et normalt energistofskifte
  • Nervesystemets normale funktion
  • Vedligeholdelse af normale slimhinder
  • Vedligeholdelse af normale røde blodlegemer
  • Vedligeholdelse af en normal hud
  • Vedligeholdelse af et normalt syn
  • En normal omsætning af jern
  • Beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress
  • At mindske træthed og udmattelse

 

Hvor meget riboflavin/B2-vitamin har jeg brug for?

Kroppen omsætter hele tiden B2-vitamin, men særligt i forbindelse med fysisk aktivitet, under sygdom og under graviditet samt amning. Her kan behovet for vitaminet være større end normalt. Den almindelige dansker får ofte dækket behovet for B2-vtitamin gennem en sund og varieret kost. Hvis du af den ene eller anden grund ikke spiser varieret, kan det være en god idé at supplere med et kosttilskud.

 

Naturlige kilder til B2-vitamin

Ligesom alle andre vitaminer, findes B2-vitamin helt naturligt i et bredt udvalg af fødevarer – både vegetabilske og animalske. Derfor er det også relativt nemt, at spise på en sådan måde, at det daglige behov dækkes. Vil du gerne vide hvilke fødevarer der bl.a. indeholder B2-vitamin, samt hvor store mængder af vitaminet de enkelte fødevarer indeholder, så læs med herunder.

B2-vitamin/riboflavin pr. 100 gram

Vegetabilske fødevarer

  • Sojabønner – 0,9 mg
  • Champignon – 0,4 mg
  • Spinat – 0,2 mg 
  • Avocado – 0,2 mg 

Animalske fødevarer

  • Svinelever – 3 mg
  • Leverpostej – 1 mg
  • Æg – 0,5 mg

Derudover indeholder mejeriprodukter også B2-vitamin, både mælk, yoghurt, skyr og ost. 

 

B2-vitamin som kosttilskud

Hvis du mangler B2-vitamin, f.eks. pga. ensidig kost, er et kosttilskud med B2-vitamin et godt supplement. B2-vitamin som kosttilskud findes både i form af tablet og kapsel. Derudover findes B2-vitamin kosttilskud bl.a. i styrker af 20 mg, 25 mg og 100 mg pr daglige dosis. På grund af de forskellige styrker, er det let for dig at finde et B2-vitamin kosttilskud som passer til netop dig. 

Når du tager B2-vitamin i form af kosttilskud skal du være opmærksom på, at vitaminet kan farve din urin. Det er altså helt normalt, at urinen bliver mere gul/grøn i farven.

 

Mangel på B2-vitamin

Det er yderst sjældent, at mangel på B2-vitamin opstår. Det sker bl.a. fordi B2-vitamin ofte indgår i en stor del af den mad der spises, men også fordi vitaminet er en del af de fleste multivitamin-piller samt B-vitamin tilskud.

Er du vegetar eller veganer skal du dog være ekstra opmærksom på at spise nok af de fødevarer som indeholder riboflavin.

Hold dig altid til det enkelte B2-vitamin tilskuds anbefalede daglige dosis.

 

Riboflavin som farvestof

Riboflavin/B2-vitamin har en gul farve, hvilket gør det velegnet som farvestof i et utal af levnedsmidler. Når B2-vitamin bruges som farvestof i fødevarer, går vitaminet ofte under E101.
Sortér efter