Minestronesuppe
Opskrift på minestronesuppe med palmekål og hvide bønner
Suppen hører til det italienske køkken, middelhavskøkkenet. Fuld af velsmag og sundhed. Den spises dagligt i rigtig mange italienske hjem. Hos grønthandlere, på torvene, kan man købe poser med håndsnittet grønt til denne suppe. Løg, gulerødder – kål. Ofte er det en bedstemor, der sidder i et hjørne og skærer urterne, i hånden, uden skærebræt.
4 personer
Ingredienser:
1 gult løg – i tern
4 stængler bladselleri – i fine skiver
4 gulerødder – i tern
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. peperoncino (tørrede, stødte røde chili)
2 ds. hakkede tomater
2 ’ds.’ vand
5 dl bone broth frilandskyllinger – eller hjemmelavet broth
4 stængler palmekål, alternativt savojkål
4 dl udblødte og kogte hvide bønner*
Tilbehør: parmesan og surdejsbrød
Tilberedning:
1. Steg løg, bladselleri og gulerødder (sofritto) blankt og blødt i 2 spiseskefulde olivenolie, kom peperoncino ved.
2. Kom tomater og tilsvarende mængde vand ved. Spæd med bone broth og kom lidt salt ved. Lad suppen simre i ca. 7 minutter.
3. Kom bønnerne ved og lad suppen simre videre.
4. Gør kålen i stand. Skær bladene fri på hver side af midterstrengen og skær nu bladene i mindre stykker. Skyl grundigt. Og kom kålen i suppen sammen med de sidste 2 spsk. olivenolie og varm godt igennem.
5. Smag til med salt og peber.
6. Anret suppen og lad den ledsage af surdejsbrød og parmesanost.
Tip:
Palmekål hedder også sortkål. I Italien hedder det cavolo nero. I England – tuscan kale.
Minestronesuppen kan varieres, fx kan de hvide bønner erstattes af suppepasta. Og ingen siger, at de grønne bønner og ærter ikke vil gøre andet end godt i suppen.
*udblød bønner natten over på køl, skyl dem og kog dem al dente, ca. 35 minutter i friskt, letsaltet vand. Og hav et lager i fryseren. Volumen fordobles, således bliver en deciliter tørrede bønner til 2 dl udblødte og kogte.
Opskriften er udarbejdet af NewFood