Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Hokkaidosuppe

Prøv vores opskrift på Hokkaidosuppe med græskar, bønner, ingefær og kokosmælk


Til 4 personer

Ingredienser:
  • 250 g bønner
  • 1 hokkaido græskar (ca. ½ kg)
  • 1 løg
  • 1 pastinak
  • ½ selleri eller persillerod
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 2 porrer
  • 1 appelsin
  • 1 ds kokosmælk (400ml)
  • 5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Dag 1:
Sæt bønnerne i blød natten over. Vandet skal nå 10 cm over bønnerne.

Dag 2: 

  1. Kog bønnerne i 45 minutter i nyt vand. 
  2. Del hokkaidogræskarret, og fjern kernerne med en ske. 
  3. Skær græskarkødet i store stykker. 
  4. Skær løg, pastinak og selleri i store stykker. 
  5. Hak hvidløg og chili fint. 
  6. Riv ingefæren fint. 
  7. Skær porrerne i 2 cm tykke skiver. 
  8. Pres appelsinen. 
  9. Svits chili, ingefær og hvidløg i en gryde i 1 spsk olie. 
  10. Kom halvdelen af porrerne i gryden. 
  11. Tilsæt grøntsagerne og vend det hele sammen. 
  12. Tilsæt 5 dl vand og halvdelen af kokosmælken. 
  13. Kog suppen i ca. 30 minutter. 
  14. Blend suppen, og kom den tilbage i gryden. 
  15. Smag til med salt, peber, citronsaft, appelsinsaft og kokosmælk. 
  16. Tilsæt de hvide bønner og varm suppen til kogepunktet. 
  17. Kog resten af porrerne i lidt vand i 2 minutter, og brug dem til pynt.

Tip! Bønner fra dåse kan også bruges.


Opskrift er venligst udlånt af: 'Kernesund Økomad' af Ninka-Bernadette Mauritson, Inger Liin Knudsen og Kirsten Bjerge.

Sortér efter