Blomkålssuppe med purløg og radiser
Opskrift på blomkålssuppe med purløg og radiser
Blomkålssuppe med purløg og radiser
- fremstår silkeblød og har den fineste smag, der fremkommer ved brug af en af vores dejligste kål, understøttet af bone broth, toppet med purløg og radiser.
4 personer
Ingredienser:
1 gult løg – i tern
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 blomkål – skåret groft, både buketter og stok
1 buket timian - bundet
5 dl Brox bone broth frilandskylling* - eller hjemmelavet bone broth, se opskrift
2 dl piskefløde
2 dl mælk
1-3 dl kogevand
havsalt
Topping:
1 bdt. radiser – i små tern
1 bdt. purløg – skåret eller klippet fint
Tilbehør:
surdejsbrød
Husk: at stille peberkværnen med hvidt og/eller sort peber på bordet.
Tilberedning:
1. Steg løgtern bløde og blanke i rapsolien.
2. Kom blomkål ved og vend godt.
3. Kom vand ved, så kålen er næsten dækket, læg timian ved, kom låg på og kog i 10 minutter.
4. Dræn kålen, opsaml kogevandet, fjern timianbuketten.
5. Kom kålen tilbage i gryden og tilføj nu bone broth, piskefløde og mælk. Kog langsomt op.
6. Blend suppen og anvendt kogevandet til at opnå den ønskede konsistens.
7. Smag til med salt.
8. Anret suppen og top med radiser og purløg og lad surdejsbrød ledsage suppen.
Tip:
*mængden af koncentreret bone broth kan være hel eller delvis. Dele af væden kan være vand, men den store smag forøges i takt med mængden af bone broth.
Opskriften er udarbejdet af NewFood