Varm krydret gulerodssuppe
Prøv vores opskrift på varm krydret gulerodssuppe
Til 4 personer
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk friske timianblade eller 1/2 tsk tørrede
- 150 g gulerødder
- 100 g knoldselleri
- 3-4 dl hønsebouillon eller vand
- 1 laurbærblad
- 1 spsk citronsaft
- Ca. 2 tsk sojasovs eller tamari
- Friskkværnet peber
- 2 håndfulde friske krydderurter fx en blanding af
- persille, dild og mynte
Fremgangsmåde:
- Hak løget, og steg det klart i olie.
- Tilsæt knust hvidløg, timian og stykker af skrællede gulerødder og knoldselleri.
- Steg et par minutter under omrøring.
- Hæld bouillon eller vand i gryden.
- Tilsæt laurbærblad.
- Kog under låg ca. 20 min.
- Fjern laurbærbladet.
- Blend suppen glat. Er den for tyk spædes med bouillon eller vand.
- Smag til med citronsaft, sojasovs eller tamari og peber.
- Drys med masser af friskhakkede krydderurter ved servering.