Bondesuppe med perlespelt
Skøn opskrift på bondesuppe med perlespelt
Til 4 personer
Ingredienser:
- 100 g bacon (gerne tørsaltet og ikke for røget)
- 1 stk. osso buco af okseskank
- 500 g blandende grøntsager og urter, renset og skåret groft f.eks. gulerod, selleri, bladselleri, porre, løg courgette, tomat, jordskokker, peberfrugt
- 100 g perlespelt – vasket grundigt
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
- Osso buco'en brunes godt på begge sider og tages op af gryden.
- Den rengøres og bruges derefter til at sautere bacon i grove tern med hvidløg, timian 1/5 af urterne.
- Kødet lægges tilbage i gryden, og indholdet dækkes nu med vand.
- Et stykke bagepapir fugtes og lægges over gryden, som derefter dækkes yderligere med stanniol og sættes i ovnen ved 175 grader.
- Suppen braiseres nu i ca. 2 timer, eller til kødet er næsten mørkt. Hvis væden damper væk, tilsættes mere vand.
- Gryden tages nu ud af ovnen, og perlespelt tilsættes sammen med resten af grøntsagerne. Suppler evt. med mere væske.
- Suppen koger til perlespelten og grøntsagerne er møre.
- Serveres med persillepesto og groft brød.
Opskrift af Skærtoft Mølle & Christian Bak.
Christian Bak var, efter endt uddannelse som kok, souschef hos Francis Cardeneau på Restaurant Le Sommelier i København. Siden 2001 har Christian Bak været chefkok på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder. Han har gjort kroen til et af Sønderjyllands bedste spisesteder.