Mælkefri påskeæg med marcipan og nougat
Super lækker opskrift på forskellige påskeæg
Ca. 12 stk. hvis alt fyld og forskellig marcipan bruges
Se opskrifterne på nougat, marcipan og chokolade længere nede.
Fremgangsmåde
Skær nougaten (hvid eller mørk) i skiver, og rul skiverne til 12 små æg. Sæt de små nougatæg på et spækbræt med bagepapir.
Del marcipanen i 6 stykker. Tryk hvert stykke fladt og fold marcipanen omkring nougaten. Rul det til et æg. Gør det samme med mangomarcipanen.
Sæt æggene i fryseren i ca. 10 minutter. Hvis overtrækschokoladen begynder at blive fast, varmes den i en kasserolle på svag varme, til den lige begynder at smelte. Hæld chokoladen tilbage i skålen igen.
Tag æggene ud af fryseren og dyp hvert æg i lys eller mørk chokolade med en gaffel, og sæt ægget tilbage på bagepapiret.
Drys med groft kokosmel, farvet i forskellige farver. Lad chokoladen stivne et køligt sted eller i køleskabet.
NOUGAT
Hasselnøddenougat
Til ca. 6 æg
Ingredienser
2 spsk. hasselnøddesmør (helt fintkværnede hasselnødder kan også bruges)
¼ dl overtrækschokolade (se opskrift længere nede)
¼ spsk. Ahornsirup eller agavesirup
½ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Rør alle ingredienser sammen.
Stil nougaten i fryseren i 5 minutter, så den bliver fast.
Hvid cashewnougat
Ingredienser
1 ½ spsk. kakaosmør
4 spsk. cashewnøddesmør
½ spsk. agave- ellerahornsirup
1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Smelt kakaosmørret. Tag gryden af varmen, og rør de resterende ingredienser i.
Stil nougaten i fryseren i 5 minutter, så den bliver fast.
Skær nougaten i skiver, og rul dem til små æg. Sæt de små nougatæg på et spækbræt med bagepapir.
MARCIPAN
Mandelmarcipan
Til 6 æg
Ingredienser
125 g smuttede mandler eller hele mandler, hvis marcipanen godt må se grov ud
1 ½ spsk. agavesirup, ahornsirup eller honning
¼ knivspids salt
¼ tsk. vaniljepulver
Evt. ¼ spsk. kokosolie
Evt. ½ spsk. vand
Sådan smuttes mandlerne:
Overhæld mandlerne med kogende vand, og lad dem stå i 5-10 minutter.
Smut herefter mandlerne.
Sådan laves marcipanen:
Mal de smuttede eller hele mandler fint i foodprocessoren, og kom resten af ingredienserne i, til du har en fast masse.
Blend ikke så længe, at olien fra mandlerne begynder at trænge ud. Så bliver marcipanen mere porøs, og svær at arbejde med.
Læg marcipanen i en pose i køleskabet, til den skal bruges.
Mango marcipan
Til 6 æg
Ingredienser
60 gram rosiner
60 gram mandler
40 gram tørret mango (abrikoser kan også bruges)
40 gram cashewnødder
Sådan gør du:
Blend det hele sammen i en foodprocessor, til marcipanen hænger sammen og er let at arbejde med. Det tager ca. 5 minutter.
CHOKOLADE
Overtrækschokolade
Til 12 æg
Ingredienser
1 dl kakaosmør eller kokosolie
¾ dl kakaopulver
½ dl ahornsirup eller agavesirup
Lidt vaniljepulver
Lidt salt
Sådan gør du:
Smelt kakaosmørret eller kokosolien på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i.
Rør siruppen i, samt lidt vanilje.
Lys chokolade
Ingredienser
Til 12 æg
Ingredienser
1 dl kakaosmør eller kokosolie
3 spsk. lucumapulver
¼ dl ahornsirup eller agavesirup
Sådan gør du:
Smelt kakaosmørret eller kokosolien på lav varme i en kasserolle.
Tag gryden af varmen, og sigt lucumapulveret i.
Rør siruppen i, samt lidt vanilje.
Kilde: Madgudinden