Vingummi
Lav din egen vingummi ud fra denne opskrift fra Urtegaarden
Tilberedningstid: 1 time
Tørretid: 1½ døgn
Holdbarhed: 1 måned
Opbevaring: I lufttæt emballage
Mængde: 500 g
Råvarer:
- 125 ml vand
- 200 g sukker
- 240 g druesukker
- 50 g gelatine ØKO
- 1,5 g citronsyre
+ én af følgende smagsvarianter:
- 1,5 ml jordbæraroma
- 1 ml rød slikfarve
- 4 ml bananaroma
- 2 ml gul slikfarve
- 6 ml pærearoma
- 1 ml grøn slikfarve
- 10 ml colaaroma
- 1 ml brun slikfarve
- 1 ml rødviolet slikfarve
Redskaber:
- 2 store gryder (ikke aluminium)
- 1 vægt
- 1 dejskraber
- 1 måleske 2 ml
- 1 sprøjte 2 ml
- 1 grydeske
- 1 glasskål (min. 3 dl)
- 1 termometer (135 °C)
- 1 bolsjevæv eller bagepapir
- Evt. ophælderpose, forme eller udstiksæt
Fremgangsmåde:
- En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op, og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.
- Mål 75 ml af det varme vand op i skålen, og drys heri 50 g gelatine under omrøring.
- Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad, og læg låg på, så opløsningen holder sig varm og flydende, til den skal bruges.
- I en 2 l gryde røres 50 ml vand, 200 g sukker og 240 g druesukker sammen og opvarmes på næsten fuldt blus til det bobler. Rør imens.
- Kog videre uden omrøring, til massen er 135 °C.
- Tag gryden af varmen, og lad det afkøle til 100 °C.
- Når sukkermassen er afkølet til 100 °C, tilsættes 1,5 g (2 ml) citronsyre.
- Nu røres den flydende gelatineopløsning i sukkermassen.
- Tilsæt smag og farve, rør til det er jævnt fordelt.
- Skum blandingen for bobler, så den bliver helt klar.
- Når massen er afkølet til 70 °C, kan den hældes op.
- Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose.
- Massen kan alternativt hældes ud på et bolsjevæv eller bagepapir i 0,5-1 cm tykkelse, og når den har dannet hinde, pudres med sukker eller druesukker, evt. tilsat en anelse knust citronsyre.
- Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud.
Opskriften er venligst leveret af Urtegaarden.