Skumfiduser
Lav dine egne skumfiduser - så nemt er det!
Tilberedningstid: 1 time
Holdbarhed: 1 måned
Opbevaring: lufttæt
Mængde: 250 g
Råvarer:
- 75 ml/g vand
- 100 g sukker
- 120 g druesukker
- 25 g gelatine ØKO
- 6 g æggehvidepulver
- 44 ml/g vand, 30-35 °C
- 1,5 ml jordbæraroma
- 1,5 g (2 ml) citronsyre
- 1 ml rød slikfarve
- 0,5 ml æblearoma
- 1,5 g (2 ml) citronsyre
- 0,5 ml grøn slikfarve
- 2 ml bananaroma
- 1,5 g (2 ml) citronsyre
- 1 ml gul slikfarve
- 1,5 ml vanillearoma
Redskaber:
- 2 små gryder (ikke aluminium)
- 1 skål (min. 2 l)
- 1 glasskål (1-3 dl)
- 1 grydeske
- 1 vægt
- 1 håndmikser (min. 300 watt)
- 1 termometer (135 °C)
- 1 dejskraber
- 1 måleske 2 ml
- 1 bolsjevæv eller bagepapir
Fremgangsmåde:
- Placer glasskålen i gryden, og fyld op med vand, så 3/4 af skålen er dækket.
- Tag skålen op, og opvarm vandet - under låg - til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
- Mål 50 ml af vandet op i glasskålen, og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand, og lad den stå under låg, til den skal bruges.
- 25 ml koldt vand, sukker og druesukker røres sammen i en gryde, til al sukkeret er fugtigt.
- Varm sukkermassen op på fuldt blus under omrøring, til det bobler. Kog videre uden at røre, til temperaturen er 132 °C. Tag gryden af varmen, og lad massen afkøle til 100 °C.
- Mens sukkermassen køler ned, piskes 6 g æggehvidepulver sammen med 44 ml varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed, til det skummer. Tilsæt smag, farve og evt. citronsyre.
- Når sukkermassen er 100 °C, røres gelatineopløsningen i.
- Tilsæt nu massen til æggehvideskummet i en tynd stråle, og rør det let sammen med en grydeske.
- Pisk skummassen på maks. hastighed i 4-5 min., til den er stiv (den er færdig når piskerisene sætter spor).
- Hæld massen ud på bolsjevæv eller bagepapir.
- Efter ca. 15 min. pudres massen med druesukker (evt. tilsat en anelse knust citronsyre), vendes og pudres på bagsiden også. Klip eller udstik massen.
- Stykkerne vendes igen i druesukker, så klippefladerne også pudres.
Opskriften er venligst leveret af Urtegaarden.