Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Skumfiduser

Lav dine egne skumfiduser - så nemt er det!

SkumfiduserTilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 1 måned

Opbevaring: lufttæt

Mængde: 250 g

Råvarer:

  • 75 ml/g vand
  • 100 g sukker
  • 120 g druesukker
  • 25 g gelatine ØKO
  • 6 g æggehvidepulver
  • 44 ml/g vand, 30-35 °C
+ én af følgende smagsvarianter:
  • 1,5 ml jordbæraroma
  • 1,5 g (2 ml) citronsyre
  • 1 ml rød slikfarve
  • 0,5 ml æblearoma
  • 1,5 g (2 ml) citronsyre
  • 0,5 ml grøn slikfarve
  • 2 ml bananaroma
  • 1,5 g (2 ml) citronsyre
  • 1 ml gul slikfarve
  • 1,5 ml vanillearoma

Redskaber:

  • 2 små gryder (ikke aluminium)
  • 1 skål (min. 2 l)
  • 1 glasskål (1-3 dl)
  • 1 grydeske
  • 1 vægt
  • 1 håndmikser (min. 300 watt)
  • 1 termometer (135 °C)
  • 1 dejskraber
  • 1 måleske 2 ml
  • 1 bolsjevæv eller bagepapir
Tip: Skumfiduserne smager herligt dyppet i smeltet chokolade.

Fremgangsmåde:

  1. Placer glasskålen i gryden, og fyld op med vand, så 3/4 af skålen er dækket.
  2. Tag skålen op, og opvarm vandet - under låg - til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  3. Mål 50 ml af vandet op i glasskålen, og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand, og lad den stå under låg, til den skal bruges.
  4. 25 ml koldt vand, sukker og druesukker røres sammen i en gryde, til al sukkeret er fugtigt.
  5. Varm sukkermassen op på fuldt blus under omrøring, til det bobler. Kog videre uden at røre, til temperaturen er 132 °C. Tag gryden af varmen, og lad massen afkøle til 100 °C.
  6. Mens sukkermassen køler ned, piskes 6 g æggehvidepulver sammen med 44 ml varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed, til det skummer. Tilsæt smag, farve og evt. citronsyre.
  7. Når sukkermassen er 100 °C, røres gelatineopløsningen i.
  8. Tilsæt nu massen til æggehvideskummet i en tynd stråle, og rør det let sammen med en grydeske.
  9. Pisk skummassen på maks. hastighed i 4-5 min., til den er stiv (den er færdig når piskerisene sætter spor).
  10. Hæld massen ud på bolsjevæv eller bagepapir.
  11. Efter ca. 15 min. pudres massen med druesukker (evt. tilsat en anelse knust citronsyre), vendes og pudres på bagsiden også. Klip eller udstik massen.
  12. Stykkerne vendes igen i druesukker, så klippefladerne også pudres.

Opskriften er venligst leveret af Urtegaarden.
Sortér efter