Risdrik
Drik – du selv kan lave
Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantedrik-erstatning eller købe den færdiglavet.
Hjemmelavet drik er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs.
Plantedrik er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.
Kommer der bundfald i egen fremstillet drik, røres der rundt før brug.
Frisklavet plantedrik kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.
Mængde:
Giver cirka 1 liter.
Ingredienser:
1/2 dl nødder eller frø
¼ teskefuld salt
1 liter vand
Smages til med lidt honning
Sådan gør du:
Risene skal bruges kogende – ellers gryner de.
Tilsæt nødder eller frø for konsistens og naturlig emulgator. Sammenkør tingene i en blender. Tilsat vand gradvist.
Tip:
Opskriften kan også bruges til havre og byg.
Vidste du:
Risdrik er mild og let for fordøjelsen.
Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen