Vanilje cashew-yoghurt
En lækker opskrift på en plantebaseret yoghurt, med smag af vanilje og cashew.
1 stor eller 2 små portioner
- 150 g cashewnødder uden salt
- 1,25 dl sojadrik
- 2 spsk. sirup
- ¼ - ½ dl friskpresset citronsaft
- ½ tsk. salt
Læg cashewnødderne i blød natten over. Næste morgen hældes vandet fra nødderne. Kom dem i en blender sammen med resten af ingredienserne. Fyld herefter yoghurten i en beholder, og stil på køl i to timer. Rør rundt i yoghurten inden servering.
Du kan sagtens lave en lidt større portion da den kan holde sig i køleskabet i 4-5 dage.
Cashewnødder er ud over at være en god kilde til protein også spækket med jern. Faktisk får du lige godt og vel halvdelen af dit daglige behov for jern dækket ved 100 g cashewnødder – 6 mg pr 100 g.
Energi pr portion
480 kcal
13 g protein
36 g kulhydrat
31 g fedt
2,3 g kostfibre
Denne morgenmad kan ikke laves med færre kalorier.
Udlånt af Stina Dannerfjord, ernæringsekspert