Chia ”crunch” brunch pandekager med banan og valnødder
Min helt egen opskrift på lækre og sunde pandekager - Hella Barcos
Ingredienser:
2 ½ dl kærnemælk
1 let pisket æg
2 spsk. smeltet smagsneutral kokosolie
2 ½ dl speltmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1/8 tsk. himalayasalt
2 spsk. økologiske chiafrø
1 moden banan i tern
½ dl hakkede valnødder
Toppes evt. med økologisk ahornsirup, smør og chiafrø ved servering
Fremgangsmåde:
I en stor skål røres speltmel, bagepulver, natron, himalayasalt og chiafrø sammen. I en anden skål blandes kærnemælk, æg og kokosolie. Tilsæt kærnemælksblanding på én gang til melblandingen. Rør indtil dejen er samlet - dejen skal stadig være lidt klumpet. Banantern og hakkede valnødder vendes i dejen til sidst. Lad dejen stå og trække i ca. 15 min før stegning.
Tilberedning:
Ca. ½ dl dej hældes på en varm stegepande uden fedtstof. Der kan steges ca. 5 pandekager af gangen på en stor pande. Pandekagerne steges på mellemvarme i 2-3 minutter og vendes når pandekagerne er lysebrune og har en boblende overflade med lidt tørre kanter.
Serveres varme evt. med økologisk ahornsirup, smør, banan og chiafrø.
Kilde: Hella Barcos